PETA LOKASI WORKSHOP SUS

Photobucket
Alamat :
5194-H, Lorong Taman Setia,
Batu 2, Jalan Kuala Krai,
15050 Kota Bharu,
Kelantan.
No. Telefon : 09-7470852

02 August 2012

DIE-NAMICS YANG CANTIK ~~~

 Assalamualaikum dan selamat menunaikan ibadah puasa diucapkan kepada sem0 umat Islam.. Dah hampir 2 minggu nampaknya kita berpuasa.. Dah tak lama je lagi nak raya.. SUS harap korang sem0 merebut peluang di bulan puasa ini untuk tingkatkan amal ibadat kita kerana ganjarannya melebihi daripada bulan-bulan yang lain..
Untuk pengguna Big Shot di luar sana.. SUS ada beberapa jenis die bunga yang cantik dan cadangan penggunaannya..

 Die bunga ni boleh dijadikan macam-macam antaranya brooch yang simple dan cute seperti ini.. Untuk bunga rose tu SUS gunakan felt lembut..

 Untuk bunga rose yang kecik dan tersangat kiut-miut boleh la gunakan die ini..

Untuk bunga 3 layer pula boleh gunakan die yg ini..

 Brooch yang telah siap dilabelkan.. ^__-

 Brooch bunga ni SUS gunakan felt keras yea.. Nak guna felt lembut pun boleh jugak.. Tiada masalah.. Ramai yang suka bertanya pada SUS nak gunakan felt jenis apa.. Untuk bunga layer seperti ini tiada pantang larang felt jenis apa yang nak digunakan.. Bergantung pada keselesaan korang je..

 Untuk bunga loopy bloom ni juga dapat dibuat dengan mudah dengan bantuan die dan big shot.. Jadi, korang tak perlu la potong satu-satu lagi.. Best kan??? Bunganya SUS gunakan felt lembut sebab senang nak gulung dan akan nampak gebu.. Daunnya pulak SUS gunakan felt keras.. Nak guna felt lembut pun boleh untuk buat daunnya tu.. Bergantung pada keselesaan korang dan stok felt yang ada.. Ahaks!

Die Loopy Bloom dari MFT..

 Untuk hasilkan bunga daisy yang lebat seperti ini korang bleh gunakan die di bawah ini..

Die Upsy Daisy..

Dah ada die pun agak letih jugak nak menggeleknya satu-satu.. Hahaha.. Apa-apa pun, untuk hasil yang terbaik perlu la bersusah payah sedikit.. Betul tak? Ekekeke.. Untuk bunga dan daun ni SUS gunakan felt lembut..

Jumpa lagi! Sowi sebab dah lama tak update blog ni.. Enjoy!


SUPPLIES :Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...